le maketi o pamu vevela Polani ma Europa faateleina vave

O Polani o le maketi sili lea ona tuputupu aʻe i Europa mo pamu vevela mo le tolu tausaga talu ai, o se faʻagasologa faʻateleina e le taua i Ukraine.Ua avea nei foi ma nofoaga autu o gaosiga mo masini.

O le Faalapotopotoga a Polani mo le Atinaʻeina o Tekinolosi Pump Vevela (PORT PC), o se vaega faʻapisinisi, na lipotia mai o le 2022 na vaʻaia se faʻamaumauga maualuga mo le maketi pamu vevela Polani, faʻatasi ai ma le 137% faʻaopoopoga i pamu vevela ea-i-vai - o le mea sili ona taatele. ituaiga – faatau atu.

I le aofaʻi, e sili atu i le 203,000 pamu vevela o ituaiga uma na faʻatau atu i Polani i le 2022, naʻo le 33,000 e itiiti ifo nai lo Siamani, lea e sili atu i le faaluaina le aofaʻi o tagata.O le faʻatupulaia o le faʻatau atu o pamu vevela i Polani ua sili ona vave i Europa mo tausaga taʻitasi o le tolu tausaga talu ai, o loʻo matauina e le European Heat Pump Association.

屏幕快照 2023-05-13 15.51.52

O se isi mea e sili atu le malosi i ogaumu, pamu vevela-e pei o se ea malulu i tua-faʻaaogaina le eletise e faʻafefe ai le vevela mai se avanoa mafanafana i se nofoaga malulu.O le pamu e sili ona taatele o le pamu vevela puna'ea, lea e fa'aosoina le vevela i le va o se fale ma le ea i fafo.E ala i le suia o pusa kesi, o le gaosiga fou o pamu vevela e mafai ona faʻaititia le tau o le malosi i le tele90 pasene, ma tipi fa'aoso i le pe tusa o le kuata e fa'atatau i le kesi ma le tolu-kuata fa'atatau i se ili eletise po'o se fa'avevela.A'o maualuga le tau o le kaponi, o le a sili atu le taugata o le kesi, ma i se taimi umi, o pamu vevela o le a taugofie le fa'atau.

E tusa ai ma le World Bank Group,36 mai le 50 aai sili ona leagai le Iuni a Europa o loo i Polani.

I le totonugalemu o lenei suiga e lua tekinolosi: pamu vevela, lea e aveesea ai le vevela o le siosiomaga e sili ona lelei i le faʻaaogaina o le eletise, ma le faʻavevela faʻaitumalo, lea e maua ai e laau tetele le vevela mo se alalafaga atoa.

E oʻo mai talu ai nei, sa tauivi faʻatau atu pamu vevela, ae ua vave ona suia.I se fa'asalalauga muamua a le Carbon Brief na matou lipotiafa'atupuina numera luai le 2021.

Talu mai lena taimi,osofaiga a Rusia i Ukraine, o le i'uga o le fa'aletonu o le malosi ma isifaiga fa'avaeua faʻateleina faʻapipiʻi i Europa e sili atu, i tulaga maualuga fou e leʻi tupu muamua.

Mo le taimi muamua i le 2022, o le faʻatauina o pamu vevela i Europa na oʻo i le 3m, i luga 0.8m (38%) mai le tausaga na muamua atu ma faʻaluaina talu mai le 2019. Faʻatauga faʻalua i le tausaga e tasi i Polani, Czech Republic ma Peleseuma.

pamu vevela sua ea


Taimi meli: Me-13-2023