Le Matafaioi a Pamu vevela ile IEA Net-Zero Emissions ile 2050 Scenario

Saunia e le Co-director Thibaut ABERGEL / International Energy Agency

O le aotelega o le atinaʻeina o le maketi o pamu vevela i le lalolagi e lelei.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻatauga o pamu vevela i Europa ua faʻateleina i le 12% i tausaga taʻitasi i le lima tausaga talu ai, ma o pamu vevela i fale fou i totonu o le Iunaite Setete, Siamani poʻo Farani o le faʻaogaina o tekonolosi autu.I le fanua o fale fou i Saina, faatasi ai ma le faaleleia o galuega i tausaga talu ai nei, o le tele o le faatauina atu o pamu vevela vai e sili atu nai lo le faatoluina talu mai le 2010, lea e mafua ona o faiga faaosofia a Saina.

I le taimi lava e tasi, o le atinaʻeina o pamu vevela punaʻoa i totonu o Saina e matua mataʻutia.I le 10 tausaga talu ai nei, o le faʻaogaina o le pamu vevela o le eleele ua sili atu i le 500 miliona sikuea mita, ma o isi fanua talosaga o loʻo i le amataga o le atinaʻe, Mo se faʻataʻitaʻiga, o fale gaosi oloa ma pamu vevela vevela ma tufatufa faʻamafanafana faʻalagolago pea i le faʻaogaina saʻo. o suau'u.

O pamu vevela e mafai ona maua ai le sili atu i le 90% o le mana'oga fa'avevela mo le fale, ma fa'aitiitia ai le kaponi kaponi nai lo isi suau'u fa'ato'aga sili ona aoga.O atunu'u lanu meamata o lo'o i luga o le fa'afanua e itiiti le kaponi fa'aoso mai pamu vevela nai lo le fa'aputuina o pusa kesi mo isi atunu'u.

Ona o le si'itia o tupe maua a tagata ta'ito'atasi, i atunu'u vevela ma susū, e ono fa'atoluina le aofa'i o fa'a'aalili o fale i nai tausaga o lumana'i, aemaise lava i le 2050. O le fa'atupulaia o le fa'aalili o le ea o le a maua ai le tamaoaiga o le fua, lea e maua ai avanoa mo pamu vevela. .

E oʻo atu i le 2050, o le pamu vevela o le a avea ma mea faʻavevela autu i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le eletise, e tusa ma le 55% o le manaʻoga faʻavevela, sosoo ai ma le malosi o le la.Suetena o le atunuʻu sili ona maualuga i lenei fanua, ma o le 7% o le manaʻomia o le vevela i totonu o le faʻavevela faʻamalo e tuʻuina atu e le pamu vevela.

I le taimi nei, e tusa ma le 180 miliona pamu vevela o loʻo faʻaogaina.Ina ia mafai ona ausia le carbon neutralization, o lenei fuainumera e tatau ona oʻo i le 600 miliona i le 2030. I le 2050, 55% o fale i le lalolagi e manaʻomia le 1.8 piliona pamu vevela.O loʻo i ai isi faʻailoga e fesoʻotaʻi ma le faʻamafanafana ma le fausiaina, o lona uiga, faʻasaina le faʻaogaina o pusa faʻapalapala i le 2025 e faʻaavanoa mo isi tekinolosi mama mama e pei o pamu vevela.


Taimi meli: Nov-05-2021