International Energy Agency: o le faʻatauina o pamu vevela a EU o le a faʻateleina 2.5 taimi i le 2030

Na faailoa mai e le International Energy Agency (IEA) i se lipoti na tatalaina i le Aso Lulu e faapea, o le faaletonu o le malosi o le lalolagi ua faatelevaveina ai le suiga o le malosi, ma ua avea foi ma se filifiliga fou le lelei, faasaoina o le malosi ma le maualalo o le kaponi.O lo'o fa'amoemoe o le a fa'atupuina le fa'atauga fa'alelalolagi o pamu vevela i se tulaga fa'amaumau i nai tausaga o lumana'i.

/china-oem-factory-ce-rohs-dc-inverter-air-source-heat-and-cooling-heat-pam-ma-wifi-erp-a-product/

I le lipoti faʻapitoa "The Future of Heat Pumps", na faia ai e le IEA se vaʻaiga lautele i le lalolagi atoa i luga ole ea ile pamu vevela vai.Tekinolosi pamu vevela o se tekinolosi fou malosi ua tosina mai ai le tele o tagata i le lalolagi i tausaga talu ai nei.Aemaise lava, vaelua le pamu vevela o se masini e mafai ona maua ai le malosi o le vevela maualalo mai le ea masani, vai poʻo le eleele, ma maua ai le malosi maualuga o le vevela e mafai ona faʻaogaina e tagata e ala i galuega eletise.

Fai mai le IEA o le pamu vevela o se fofo lelei ma le tau.O le tele o fale i le lalolagi e mafai ona faʻaogaina le pamu vevela mo le faʻamafanafana ma le malulu, lea e mafai ona fesoasoani i tagata faʻatau e faʻasaoina tupe ma faʻaitiitia ai le faʻalagolago o atunuu i suauʻu.

O le maketi pamu vevela ua oʻo i le tuputupu aʻe malosi i tausaga talu ai ona o tau maualalo ma faʻamalosi malosi.I le 2021, o le aofaʻi o le faʻatauina o pamu vevela i le lalolagi atoa na faʻateleina i le lata i le 15% i lea tausaga ma lea tausaga, e aofia ai ma le aofaʻi o faʻatauga a le EU na faʻateleina e tusa ma le 35%.

Pamu vevela Europa 3

Ina ia mafai ona faʻafetaui le faʻafitauli o le malosi o le lalolagi, o le faʻatau atu o pamu vevela i le 2022 e faʻamoemoe e oʻo i se tulaga faʻamaumau, aemaise lava i Europa.I le afa muamua o le 2022, o faʻatauga a nisi atunuʻu ua sili atu ma le faaluaina pe a faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.

E talitonu le IEA afai e manuia le faʻalauiloaina e malo o latou faʻaitiitia o le faʻaitiitia ma le puipuiga o le malosi, e oʻo atu i le 2030, o le faʻatauga faʻaletausaga o pamu vevela a le EU e mafai ona siitia mai le 2 miliona iunite i le 2021 i le 7 miliona iunite, e tutusa ma le 2.5 taimi faʻateleina.

Na taʻua e le Faʻatonu o le IEA, Birol, o le pamu vevela o se vaega taua o le faʻaitiitia o le faʻaosoina ma le atinaʻeina, ma o se fofo foi mo le EU e foia ai le faʻafitauli o le malosi o loʻo i ai nei.

Na fa'aopoopo mai e Birol e fa'apea, o le ea i le vai fa'atekinolosi pamu vevela ua fa'ata'ita'iina pea ma fa'ata'ita'iina, ma e mafai ona aoga e o'o lava i tulaga malulu o le tau.E tatau ona lagolagoina atoatoa e le au fai tulafono lenei tekinolosi.O pamu vevela o le a faia se sao taua i le faʻamautinoaina o le faʻamafanafanaina o fale, puipuia o aiga vaivai ma pisinisi mai tau maualuga, ma ausia sini o le tau.

E tusa ai ma faʻamaumauga a le IEA, e tusa ai ma le tau o le malosi o loʻo i ai nei, o le tau o le malosi e faʻasaoina e aiga Europa ma Amerika e sui i pamu vevela i tausaga taʻitasi e amata mai i le $300 i le $900.

Peita'i, o le tau o le fa'atauina ma le fa'apipi'iina o pamu vevela e ono fa'alua pe fa fa'alua i le fa'avela kesi, lea e mana'omia ai e le malo le tu'uina atu o fesoasoani talafeagai.I le taimi nei, e silia ma le 30 atunuu ua faʻatinoina faʻamalosiaga tau tupe mo pamu vevela.

E fa'atatau e le IEA e o'o atu i le 2030, e mafai e pamu vevela ona fa'aitiitia le fa'aosoina o le carbon dioxide i le lalolagi e le itiiti ifo i le 500 miliona tone, lea e tutusa ma le fa'aosoina o le carbon dioxide ta'i tausaga o ta'avale uma a Europa.E le gata i lea, o pamu vevela e mafai foi ona faʻafetaui nisi o manaʻoga o vaega faʻapisinisi, aemaise lava ile pepa, meaʻai ma vailaʻau faʻainisinia.
10 pamu vevela

Na viia e Birol o tulaga uma mo le aveeseina o le maketi o le pamu vevela ua uma ona saunia, lea e faamanatu mai ai ia i tatou le ala o le atinaʻeina o le photovoltaic ma le eletise eletise.O pamu vevela ua foia atugaluga sili ona mamafa o le tele o fai tulafono i tulaga o le gafatia o le malosi, saogalemu o sapalai ma faʻafitauli o le tau, ma o le a faia ai se tamaoaiga tele ma le siosiomaga i le lumanaʻi.


Taimi meli: Tes-02-2022